Søster Annas himmelfart

Krimi af Catherine Aird

I Three Bedrooms, One Corpse læste hovedpersonen Aurora en krimi skrevet af Catherine Aird. Jeg vidste ikke om dette var fiktivt, så jeg slog Aird op og fandt at det var virkeligt nok. Jeg har så lånt og læst Søster Annas himmelfart af Catherine Aird.
Den foregår i et nonnekloster, hvor en nonne bliver myrdet og politiinspektør C. D. Sloan bliver tilkaldt. Det er en krimi fra 1966, men genudgivet i 2015 (engelsk). Det er første bind i Inspector Sloan serien. Det er interessant, den foregår i et kloster, hvor en del af klosterlivet beskrives, og ellers er det en krimi i Agatha Christie genren. Dog ikke med helt så levende personer. Det kan være de faste karakterer udvikler sig i efterfølgende bind. Der er i alt 26 i serien, men ikke alle oversat til dansk.


Bogen var også et gensyn med den gamle biblioteksindbinding. Da jeg startede som skolebibliotekar (1985) var stort set alle bøger på biblioteket i denne indbinding. Farverne kunne dog variere rød, blå eller grøn. Ikke de mest inspirerende bogreoler at kigge på, men det har heldigvis ændret sig.
Bogen er udkommet i Berlingske kriminalserie, med 116 udgivne krimier. Serien fortsætter som Berlingske krimiserie og når op på ialt 182 bøger.
English

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Gullasch

Slow Cooker - Risengrød