Jordbærmarmelade


Beholdningen af jordbærmarmelade var lav, så nu kom de sidste jordbær op af fryseren og blev til marmelade og saft. Saften er nærmest et biprodukt, men jeg dræner en del saft fra jordbærrene for ikke at få for flydende marmelade. Jeg har en gammel si hvor skaftet er bøjet opad. Den sænker jeg ned i marmeladen når den har kogt, og så tager jeg saft op med et decilitermål. Det kommes i gryde og gives et opkog. Så tilsættes Atamon (efter det er fjernet fra varmen) og det hældes på rengjorte flasker.

dagens produktion

Her opskriften på marmeladen:

Jordbærmarmelade

jordbærJordbærrene tilsættes sukker – 375 gram pr. kilo jordbær. Koges i ca. 10 minutter. Noget af saften drænes fra , koges op og tilsættes Atamon og kommes på flaske. Marmeladen tilsættes også Atamon og kommes på rengjorte glas.
sukker
atamon
English








Populære indlæg fra denne blog

Slow Cooker - Gullasch

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Risengrød