Slow Cooker - Gullasch


700-800 g oksesmåkød
1 stort løg skåret i tern
4 portobello svampe eller 1 lille bakke champignon skåret i mindre stykker
3-4 gulerødder i skiver
1 rød peber i tern
1 suppetern (okse)
2 tsk paprika
2 tsk maizena
salt og peber
smør til stegning

Kød, hakket løg, svampe,  rød peber, og gulerødder svitses hver for sig på pande og kommes i slow cookeren.
Panden koges af med kogede vand og en oksebouillonterning. Væsken hældes i slow cookeren, og paprika tilsættes. Det hele røres rundt.
Indstil  på Medium - 6 timer.
Til sidst udrøres maizenaen i ½ dl vand. Kom det i slow cookeren - stil den på hgh nogle minutter til sovsen er jævnet. Smag til med salt og peber.

Serveres med kartoffelmos eller ris

Portionen rakte til 3 voksne og 2 børn og der var nok tilbage til 2 voksne dagen efter.

Jeg brugte portobellosvampe i retten, men de smagte ikke af meget. Det var lidt skuffende, fordi vi smagte ristede portobellosvampe, da vi var på haveudstillingen CPH Garden. Det var svampe fra Tvedemose, og der var rigtig meget smag i dem. Vi købte nogen med hjem som jeg flødestuvede og spiste på smørristet franskbrød. Super lækkert. Jeg ved så ikke, om det var fordi de portobellosvampe jeg brugte i gullaschen, var fra Polen og måske havde været længe undervejs. En anden gang vælger jeg champignon.

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Risengrød