Brunkager


Brunkager er et absolut must i julen og december måned hos os. Brunkager siges at have tilknytning til middelalderen - jeg har "kun" bagt dem i godt 50 år 😃 . Jeg laver en portion brunkagedej og når den er afkølet  og fast i konsistensen, deler jeg den i 4 stykker og ruller dem til stænger og kommer dem i plastikpose i fryseren ( 1 pose til hver rulle). Så tager jeg op og bager en gang imellem. Det er en stor fordel de er frosset, da de skal skæres meget tyndt ud, så de bliver sprøde når de bages.



Brunkager

250 g smørSmør, sukker og sirup opvarmes til kogepunktet. Potasken opløses i vand og kommes i. Mandlerne smuttes og hakkes. Pomeransskallen blendes sammen med lidt af melet. Alle ingredienser røres sammen og stilles til afkøling. Når massen er håndvarm trilles den i stænger. Stilles igen koldt evt. til næste dag eller fryses. Vi deler denne portion i 4 dejruller og bager den ene mens resten fryses.
Skæres i tyndeskiver og bages 6-8 minutter ved 175 grader.
2½ dl sukker
1½ dl sirup
2 tsk potaske
1 spsk vand
500 g mel
2 tsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk ingefær
50 g hakkede mandler
50 g fint hakket pomeransskal eller syltet appelsinskal

English

Populære indlæg fra denne blog

Slow Cooker - Gullasch

Mørbradgryde - Slow Cooker

Knækbrød