Brunkager
Brunkager er et absolut must i julen og december måned hos os. Brunkager siges at have tilknytning til middelalderen - jeg har "kun" bagt dem i godt 50 år 😃 . Jeg laver en portion brunkagedej og når den er afkølet og fast i konsistensen, deler jeg den i 4 stykker og ruller dem til stænger og kommer dem i plastikpose i fryseren ( 1 pose til hver rulle). Så tager jeg op og bager en gang imellem. Det er en stor fordel de er frosset, da de skal skæres meget tyndt ud, så de bliver sprøde når de bages.
Brunkager | |
| |
250 g smør | Smør, sukker og sirup opvarmes til kogepunktet. Potasken opløses i vand og kommes i. Mandlerne smuttes og hakkes. Pomeransskallen blendes sammen med lidt af melet. Alle ingredienser røres sammen og stilles til afkøling. Når massen er håndvarm trilles den i stænger. Stilles igen koldt evt. til næste dag eller fryses. Vi deler denne portion i 4 dejruller og bager den ene mens resten fryses. Skæres i tyndeskiver og bages 6-8 minutter ved 175 grader. |
2½ dl sukker | |
1½ dl sirup | |
2 tsk potaske | |
1 spsk vand | |
500 g mel | |
2 tsk kanel | |
1 tsk nelliker | |
1 tsk ingefær | |
50 g hakkede mandler | |
50 g fint hakket pomeransskal eller syltet appelsinskal |
![]() |
English |
Kommentarer
Send en kommentar