Honningkage
En af traditionerne hos os, er at der skal bages honningkage. Det fik jeg gjort i går.
Her opskriften:
500 g honning | Honning og smør smeltes sammen. Natron røres i den lunkne blanding. Sukker og hakket pomeransskal blendes og tilsættes. De øvrige ingredienser røres i. Rør grundigt. Kom bagepapir i ovnbradepanden og hæld dejen i. Bages ved 150 grader i ½ time. Afkøles, flækkes og der smøres marmelade på det ene lag. (Abrikos, mirabel eller blommemarmelade er fint). Det andet lag lægges over og pensles med smeltet overtrækschokolade. Egner sig godt til frysning. |
125 g smør | |
2 spsk natron | |
½ tsk kanel | |
½ tsk nelliker | |
2 spsk pomeransskal/syltet appelsinskal | |
1½ dl sukker | |
3 æg | |
10½ dl mel | |
2-3 dl marmelade | |
125 g chokolade |
Nu er bagning og afkøling overstået, og kagen skæres i stykker, flækkes og marmeladen kommes på.
I år har jeg brugt en blommemarmelade lavet på nogle små blå blommer vi har i haven. Hvad det er for en slags ved jeg ikke, for de var her da vi købte huset.
Nu er de blevet penslet med smeltet chokolade - så stilles de koldt - og når chokoladen er stivnet kommes de i poser og fryses. Lidt bliver dog oppe til smagsprøver 😆
English |
Kommentarer
Send en kommentar