Honningkage



En af traditionerne hos os, er at der skal bages honningkage. Det fik jeg gjort i går.
Her opskriften:

500 g honningHonning og smør smeltes sammen. Natron røres i den lunkne blanding. Sukker og hakket pomeransskal blendes og tilsættes. De øvrige ingredienser røres i. Rør grundigt. Kom bagepapir i ovnbradepanden og hæld dejen i. Bages ved 150 grader i ½ time. Afkøles, flækkes og der smøres marmelade på det ene lag. (Abrikos, mirabel eller blommemarmelade er fint). Det andet lag lægges over og pensles med smeltet overtrækschokolade.
Egner sig godt til frysning.
125 g smør
2 spsk natron
½ tsk kanel
½ tsk nelliker
2 spsk pomeransskal/syltet appelsinskal
1½ dl sukker
3 æg
10½ dl mel
2-3 dl marmelade
 125 g chokolade

Nu er bagning og afkøling overstået, og kagen skæres i stykker, flækkes og marmeladen kommes på.


 I år har jeg brugt en blommemarmelade lavet på nogle små blå blommer vi har i haven. Hvad det er for en slags ved jeg ikke, for de var her da vi købte huset.


Nu er de blevet penslet med smeltet chokolade - så stilles de koldt - og når chokoladen er stivnet kommes de i poser og fryses. Lidt bliver dog oppe til smagsprøver 😆

English

Populære indlæg fra denne blog

Slow Cooker - Gullasch

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Risengrød