Krimi og frimærker


Når nu jeg godt kan lide krimier og også frimærker, så er det jo herligt at det kan kombineres. Her har Royal Mail i 2016 udstedt 6 frimærker for at ære Agatha Christie. Det blev udstedt fordi det var 100-året for den første Hercule Poirot historie og for at mindes 40-året for Agatha Christies død. 

Af Agatha Christie
Mordet i Orientekspressen

af Agatha Christie
En af os er morderen

af Agatha Christie
De låsede døre
af Agatha Christie
Hvem dræbte?


af Agatha Christie
Liget i biblioteket

af Agatha Christie
Invitation til mord
Det er lidt mærkeligt at mens mængden af snail-mail går ned stiger antallet af frimærkeudgivelser. Nogle lande udgiver flere hundrede om året. Det gælder Storbritannien, men de er også eminente frimærkeudgivere. Denne serier  har mange fine skjulte hints: ansigter, skygger, dødningehoved og så er der nogle som kun kan ses med diverse hjælpemidler. Der er trykt microskrift, eller med termocromt blæk (skal varmes for at se det) eller tryk der kun kan ses under ultra-violet lys.

Billederne af frimærkerne er kopieret fra Colnect. Det er mit yndlingskatalog på nettet.Her findes kataloger for en masse forskellige samleobjekter, og de vokser hele tiden, da alle kan bidrage til katalogerne. Det er også et godt sted at få kontakt med andre samlere og aftale byttehandler.
For nyligt er der også kommet en markedsplads, hvor man kan købe eller sælge.

English

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Gullasch

Slow Cooker - Risengrød