The Grave's a Fine and Private Place - Alan Bradley

Alan Bradley

The Grave's a Fine and Private Place af Alan Bradley

Dette  er den 9. bog i Flavia de Luce serien. Jeg har læst dem alle med stor fornøjelse, da det er meget originale krimier. Det skyldes bl.a. at detektiven  og den vidende kemiker er den - ved seriens start - 11-årige Flavia. Hun interesserer sig for gift i alle afskygninger. Hun bor i seriens start sammen med to storesøstre (Feely og Daffy), faren og deres "tjenestefolk" Dogger (farens bedste ven) og Mrs. Mullet (husholderske og kok, men ikke så god til nogen af delene). De bor alle på den forfaldne herregård Buckshaw og er altid i pengemangel.

I 9.bind er familien på sejltur på floden. Flavia sidder med hånden i vandet og får fat i, hvad hun tror er en fisk, men det viser sig at være et lig. Flavia er nu 12 år (? jeg ville tro hun var ældre, da hun var 11 år i den første bog) og forholdet til søstrene udvikler sig til det bedre. Også forholdet til Dogger udvikler sig, og vi kommer til at høre mere om hans liv, mens de to løser mysteriet. Et mysterie der trækker tråde til tidligere giftmord på 3 ældre damer.
Det er ikke uden grund første bog i serien fik Agatha Award for Best First Novel + en masse andre priser. Læs dem men i rigtig rækkefølge, da historien og karaktererne udvikler sig, mens kvaliteten af historierne bibeholdes.

Indtil nu er vist kun de to første oversat til dansk, men mon ikke kvaliteten af romanerne sikrer at der kommer flere. Interessen vil heller ikke blive mindre. hvis Sam Mendes skal lave en tv-serie over bøgerne.

Flavia de Luce og hævneren fra Ulster - Flavia de Luce 1
The Sweetness at the Bottom of the Pie - Flavia de Luce 1

Flavia de Luce - drengen i galgen - Flavia de Luce 2
The Weed That Strings the Hangman's bag - Flavia de Luce 2

A Red Herring Without Mustard - Flavia de Luce 3

I Am Half Sick of Shadows - Flavia de Luce 4

Speaking from Among the Bones - Flavia de Luce 5

The Dead in Their Vaulted Arches - Flavia de Luce 6

As Chimney Sweepers Come to Dust - Flavia de Luce 7

Thrice the Brinded Cat Hath Mewd - Flavia de Luce 8

Og så en kort historie kun som e-bog: The Curious Case of the Copper Corpse - Flavia de Luce 6.5
English


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Gullasch

Slow Cooker - Risengrød