At bo i Prag

Vi har prøvet forskellige måder at bo på, når vi har været i Prag. 2 af gangene har Vindrose rejser arrangeret hotel.
fra dagbog

Første gang (1991) boede vi på hotel Liben. Det var dengang et ret beskedent hotel, der mindede mere om et vandrehjem, men nemt at komme ind til centrum med metroen.

Anden gang med Vindrose boede vi i Pension Unitas.

fra dagbog

Det var et interessant sted. Oprindeligt et kloster bygget af jesuitterne. Da Maria Theresa ophævede ordenen i 1773, blev klostret solgt til byen og brugt til opbevaring. Senere blev det brugt til koncerter og bl.a. Beethoven, Wagner og Dvorak har spillet der. I midten af det nittende århundrede blev det givet til de Grå Søstre.
Efter valget i 1948 kom kommunistpartiet til magten, og i 1950 blev klostret og kirken besat af det hemmelige politi, og de Grå Søstre sat i fangelejr. Bygningen blev udstyret med fængsel, og her blev regimets fjender  forhørt og fængslet. Vaclav Havel sad fængslet her. Efter revolutionen i 1990 fik de Grå Søstre klostret tilbage og for at financiere genopbyggelsen blev en del af klostret til Pension Unitas.

Da vi var der, var der 20 celler i kælderen med tremmer for vinduet og en 12 cm tyk og 85 kg tung jerndør. Det var her vi boede, men med egen nøgle til døren!
I 2006 lukkede Pension Unitas og nu er det et 4-stjernet hotel: Hotel Unitas med noget mere konfortable værelser.
Det ligger meget centralt -  kun  ca. 10 minutters gåtur  til Karlsbroen.

Så har vi to gange boet på campingplads Camp Dana Troja. Det er en  lille rolig plads, hvor der også er pension. Der er kun ca 100 m til sporvogn og det tager ca. 20 min til centrum.
English


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19