Paradisæble og snebollebusk

malus
Paradisæbleblomst
malus
Gren fra paradisæbletræet

Noget af det sjove ved at have en stor have, er at der sommetider dukker overraskelser op. Dette paradisæbletræ er selvsået, og det er ikke fra det paradisæbletræ som var i haven, da vi købte huset. Det har mindre og lidt anderledes æbler og blomstrere ikke endnu. Så dette er et bonustræ - takket  være fuglene  💗🐦, og det har den fineste farve lige nu. Der findes et utal af sorter og farve men alle er af slægten malus. Jeg bruger æblerne til gelé og også til snaps:

Paradisæblesnaps

paradisæblerSkyl æblerne. Skær blomst og stil af og prik æblerne. Kom dem i flaske og hæld vodka over. Lad det trække 2-3 måneder. Filtrer. Blandes i snaps efter behag.
vodka

Snebollebusken er tæt på blomstring, men jeg synes næsten blomsterne er aller flottest lige nu, hvor de har den sart lysegrønne farve. Det er også flot når busken er helt dækket med hvide blomster. Vores har en tendens til at blive angrebet af larver 🐛, der spiser rigtig mange af bladene, så der er den ikke så køn. Vi sprøjter ikke i haven, og alligevel blomstrer. den år efter år

viburnum opulus
Snebolle (viburnum opulus)

Viburnum opulus
Snebolle (viburnum opulus)
English

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Gullasch

Slow Cooker - Risengrød