Perlesøsteren - Lucinda Riley

Lucinda Riley

Perlesøsteren er fjerde bind i serien: De syv søstre af Lucinda Riley
I første bind: De syv søstre  - er det den ældste datter Maia, der er hovedpersonen.
Maia og fem søstre er alle adopteret af mangemillionæren Pa Salt. De har deres barndomshjem på en ø i Geneve-søen og hertil vender de alle hjem p.g.a. faderens død. De er alle adopteret fra forskellige steder i verden, og efter Pa Salts død får de hver en ledetråd, der skulle gøre det muligt at finde frem til deres biologiske ophav. Den syvende søster ved vi ikke noget om endnu. Hun dukkede aldrig op i Geneve. Husholdningen i Geneve består af Marina (Ma), der fungerer som børnenes mor, husholdersken Claudia, og skipperen Christian.

Hver bog i serien har en af søstrene i hovedrollen og vi følger deres søgen efter deres biologiske forældre. Det gør at historierne foregår både i nutiden og fortiden. Alle søstre har forskellige evner.
Maia kan en masse sprog, Ally er  musikalsk, Star har litterære evner og CeCe er kunstner.

I første bog om Maia foregår handlingen i Brasilien og Paris, og vi følger bl.a. tilblivelsen af den store Kristusfigur i Rio.

I anden bog: Stormsøsteren - er det Ally , der er hovedperson.  Hendes søgen tager hende til Norge.

I tredje bog: Skyggesøsteren  - er den stille Star hovedperson. Hun og CeCe har altid været meget tæt knyttet til hinanden. Stars ledetråd fører hende til en boghandel i Kensington, hvor hun også får et job.

Og så fjerde bog: Perlesøsteren, som jeg lige har læst. Her er CeCe hovedperson. Hun og Star har boet sammen i London, men Star er flyttet, og CeCe føler sig forladt, og begiver sig ud på en længere tur til Australien for at søge efter sit ophav. Efter et ophold i Thailand kommer hun til Australien og begynder sin søgen. Bogen foregår både i 1906 og 2008. Vi hører en hel del om perleindustrien i Broome, og vilkårene for aboriginals.
Det er i øvrigt kendetegnende for hele serien indtil nu, at vi får interessante indblik i historiske emner.

Jeg kan varmt anbefale serien. Den er meget velfortalt og fængslende, og det historiske vel researchet.
Den skal læses i den rigtige rækkefølge.

Jeg glæder mig til næste bog, der vel har biologen Tiggy i hovedrollen. Det bliver også spændende at læse om hvem og hvor Merope er, den søster der aldrig kom til Geneve.

EnglishKommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Gullasch

Slow Cooker - Skipperlabskovs