Kirsebær - udstening - Marmelade - Likør


Inden kirsebærrene kan bruges til marmelade og likør, skal de udstenes. Det går meget nemt med en hårnål. Jeg fik lavet en lille video som demonstration - mest for at afprøve det i bloggen (så nu er jeg YouTuber) 😉:


Kirsebærmarmelade:

1 kg udstenede kirsebær
300 g sukker
5 g citronsyre
1 tsk Atamon

Kirsebærrene koges med sukker og citronsyre 20 minutter. Derefter blendede jeg med knivbladet på Bamix'en, og kogte op igen. Lav geleprøve for at se om marmeladen er stiv nok. Tages fra varmen og Atamon tilsættes og marmeladen kommes på rengjorte glas.

Kirsebær Likør/snaps

600 g kirsebær (udstenede)
200 g sukker
ca. ½ liter vodka

Bærrene kommes i rengjort glas. Sukker og vodka tilsættes. Skal omrystes de første dage så sukkeret opløses. Efter ca. ½ år filtreres snapsen.
English

Populære indlæg fra denne blog

Slow Cooker - Gullasch

Mørbradgryde - Slow Cooker

Knækbrød