Bearnaiseessens
Så blev det tid til at lave ny bearnaiseessens. Det er rimelig nemt og holder fint et år i køleskab.
Opskrift:
3 dl hvidvin
3 dl esdragoneddike
2 gulerødder
5 esdragonstilke
5 timiankviste
2 laurbærblade
50 g peberrod
15 skalotteløg
1 tsk peberkorn
½ citron
1 tsk atamon
Grøntsagerne gøres i stand og krydderurterne skylles grundigt. Peberrod og gulerødder skæres i skiver. Alt undtagen atamon koges ved svagt blus ½ time. Filtreres gennem kaffefilter. Atamon tilsættes. Kommes på flaske og opbevares i køleskab.
Bliver bedre ved lagring.
Den hvidvin jeg brugte var vores egen æblevin lavet i 2012:
Samtidig lavede jeg en ny estragoneddike til næste års bernaiseessens.
Det er bare nogle kviste esdragon, som overhældes med eddike:
English |
Kommentarer
Send en kommentar