Is - Kirsebær - Kaffe/Cognac

Kirsebær med sukker og rom

Grundopskrift is


4 ægPisk alt sammen undtagen æggehviderne, som kan piskes stive til sidst og vendes i , hvis isen skal være mindre fed. Konsistensen skal være som en ikke for fast flødeskum.

Skal der tilsættes smag i form af væske – spiritus f.eks. gøres det fra starten. Sukkeret kan binde ca ½ dl.

Skal der tilsættes bær, puré eller chokolade vendes det i sammen med hviderne
½ liter piskefløde
75 g sukker

Et drys groft salt – hvad du kan have mellem to fingre

4 æggehvider (måske)

Skal det være vanilleis tilsættes kornene fra ½ stang vanille.

Til kirsebærisen tilsættes 300 g udstenede,  grofthakkede  kirsebær vendt i 2 spsk sukker og 2 spsk rom.


Til kaffe/cognacisen vendes hviderne i og portionen deles i to . I den ene kommes 2-3 spsk cognac og i den anden kommes kaffe lavet af 3 tsk instant kaffe opløst i ½ dl kogende vand og afkølet inden det tilsættes. 

Jeg kommer isen i plastikbøtter og så i fryseren, og så vender jeg bøtterne ca. hver ½ time så fyldet ikke ender på bunden inden det er blevet frosset.
English

Populære indlæg fra denne blog

Slow Cooker - Gullasch

Mørbradgryde - Slow Cooker

Knækbrød