Is - Kirsebær - Kaffe/Cognac
Kirsebær med sukker og rom |
Grundopskrift is | |
4 æg | Pisk alt sammen undtagen æggehviderne, som kan piskes stive til sidst og vendes i , hvis isen skal være mindre fed. Konsistensen skal være som en ikke for fast flødeskum. Skal der tilsættes smag i form af væske – spiritus f.eks. gøres det fra starten. Sukkeret kan binde ca ½ dl. Skal der tilsættes bær, puré eller chokolade vendes det i sammen med hviderne |
½ liter piskefløde | |
75 g sukker | |
Et drys groft salt – hvad du kan have mellem to fingre | |
4 æggehvider (måske) |
Skal det være vanilleis tilsættes kornene fra ½ stang vanille.
Til kirsebærisen tilsættes 300 g udstenede, grofthakkede kirsebær vendt i 2 spsk sukker og 2 spsk rom.
Til kaffe/cognacisen vendes hviderne i og portionen deles i to . I den ene kommes 2-3 spsk cognac og i den anden kommes kaffe lavet af 3 tsk instant kaffe opløst i ½ dl kogende vand og afkølet inden det tilsættes.
Jeg kommer isen i plastikbøtter og så i fryseren, og så vender jeg bøtterne ca. hver ½ time så fyldet ikke ender på bunden inden det er blevet frosset.
English |
Kommentarer
Send en kommentar