Årets høst af hjertenød

Høst

Årets høst af hjertenød og de sidste klaser af vindruerne.

Hjertenødderne er lidt besværlige at høste, fordi de skal skrubbes grundigt med f.eks. neglebørste inden de tørres. Først skal den grønne skal selvfølgelig af. Det er helt nødvendigt at bruge handsker da skallerne og de sorte fibre der sidder på nødderne farver rigtig meget. Når de så er gjort i stand skulle de til gengæld kunne holde længe. Det skyldes at de har en meget tyk skal (og er lidt svære og knække), og et højt indhold af antioxidanter. Jeg tvivler nu på vi får afprøvet det - mon ikke de bliver spist rimelig hurtigt - de smager godt!

Vindruerne har nydt den varme sommer og givet godt. Nu er det desværre de sidste. De små grønne vindruer er fra en selvsået vin som fik lov at blive stående i drivhuset. Vi har ellers kun haft en vinstok med blå druer, men frøformering giver ikke altid ens individer.

Se også:
Hjertenød - den allerførste

Hjertenød og spisekastanje

English

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Gullasch

Slow Cooker - Risengrød