Kvæde- og paradisæblegelé

Nu er de sidste pærekvæder plukket og sammen med paradisæbler lavet til gele.

Kvæderne vaskes og skæres i mindre stykker. Blomst og stilk fjernes og kasseres. Paradisæblerne vaskes også og stilk og blomst skæres væk, og de halveres.
Kommes i gryde og vand tilsættes. Det skal ikke dække frugten, men kun ca. ¾
Koges til det er mørt ½-1 time - kommes i gelépose og afdrypper til næste dag. Saften måles og sukker tilsættes i forholdet 1 liter saft : 800 gram sukker.
Koges 10-20 minutter. Geléprøven laves inden Atamon tilsættes og det kommes på rengjorte glas.

Geléprøven:
Når man rører i geleen med en ren ske, skal den sidste dråbe blive lang og sej, før den slipper skeen.Man kan også hælde lidt saft på en tallerken, lade det afkøle og hvis det ikke løber sammen når man trækker en finger gennem det, er det ok. Gelé må ikke koges for længe da pektinen da vil ødelægges.

Det fik en fantastisk farve:


English

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Mørbradgryde - Slow Cooker

Slow Cooker - Gullasch

Slow Cooker - Risengrød