Mos af Pærekvæder
Vores pærekvæde har fine store frugter for første gang. Sådan 4 store "pærer" vejer godt et kilo.
Jeg skrællede dem og fjernede kernehuset og skar dem i mindre stykker.
De kom i en glasskål sammen med 3/4 dl vand. Silicone-låg på og så i microovnen i 9 minutter. (800 W). Derefter mosede jeg dem igennem en si og tilsatte sukker.
Jeg tog ligeså meget sukker som mosen fyldte og kogte det sammen i gryde (1:1), men jeg synes det blev for sødt, så jeg lavede mos af to kvæder mere og blandede det sammen. Det blev fint. Så forholdet skal være 3 dele mos til 2 dele sukker. Jeg tilsatte lidt atamon inden mosen kom på rengjorte glas.
Mosen kan også bruges til kvædebrød. Så skal den bare smøres ud i et 1-1½ cm lag og tørres,på samme måde som når man laver frugtlæder i ovnen, eller det kan tørres ved stuetemperatur. Når det er helt tørt skæres det i tern og vendes i sukker. Opbevares i lufttæt beholder.
Kvæde-mosen smager godt til ost, men også til kødretter.
![]() |
English |
Kommentarer
Send en kommentar