Russisk kylling og hønsekødssuppe




Jeg lavede russisk kylling og hønsekødssuppe i går. Med en 5 i én gulerod var der kun brug for en!


1 kylling eller 3-4 stk kyllingebryst
½ kg kartofler i små tern
½ kg champignons
1 stort løg
1 fed presset hvidløg
piskefløde
salt
peber
2-3 kviste timian
sesamfrø eller birkes
franskbrødsdej

Løget svitses i smør. Kyllingen skæres i små stykker og steges med . Når den har skiftet farve tilsættes kartoffeltern, champignons, krydderier og piskefløde. Lad det simre til kartoflerne er næsten møre ca. 15-20 min. Fordel i ovnfaste fade eller brødforme og dæk med franskbrødsdej, der pensles med æg og drysses med sesamfrø. Lad det hæve 15 minutter. Bages ved 200 grader i ½ time.
Det kan også laves med kogt kyllingekød, så tilsættes det først når kartoflerne er næsten møre.
Bruges henkogte champignons tilsættes de også de sidste to-tre minutter kartoflerne simrer.
NB.: Opskriften på franskbrødsdej er til 2 brød og lidt for meget til russisk kylling. Resten bages som et brød eller boller.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19