Gule ærter
Kulde, regn og rusk indbyder til gule ærter:
2-3 kg kg svinekød fra forende
3 gulerødder
3 porrer
1 selleri
suppevisk af porre- og selleritop
½ kg gule flækkede ærter
salt
Tilbehør:
Sennep
Rugbrød
Rødbeder
2-3 kg bov, skank, kogeflæsk koges i 2-3 timer sammen med suppevisk af porre-og selleritop til det er mørt. Gulerødder, porre og selleri koges med og tages op efterhånden som de er møre. De skæres i skiver/tern.
De gule ærter koges i 1 liter vand ca. 45 minutter til de er møre og vandet opsuget.
Ærterne blendes mens suppen fra kødet kommes i lidt efter lidt til ærterne har den konsistens man kan lide. De kogte grøntsager tilsættes og varmes i suppen. Smages til med salt. Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder.
Sennep af 2 spsk Coleman's Mustard Powder rørt med tomatpuré og lidt fløde smager rigtig godt til. Ketchup kan også bruges i stedet for puré, men det bliver lidt sødere.
Kommentarer
Send en kommentar