Lammekølle med flødekartofler
Lammekøllen ridses. Nogle kviste rosmarin og hvidløgsfed stikkes i lammekøllen (med urtekniv laves små lommer hvor hvidløgsfed og rosmarinstilke kommes i). Køllen drysses med hvidløgssalt. 2 citroner skæres i både og lægges ved.
Steger 15 min ved 225 grader og så videre ved 160 grader til kernetemperaturen er 77 grader = well done. Det tager ialt 2- 2½ time.
Flødekartofler:
1 løg i tern
2 porrer i skiver
8 mellemstore kartofler
2½ dl piskefløde
1½ dl mælk
salt
peber
Kartoflerne skæres i tynde skiver og blandes i fad med løg og porre. Drysses med salt og peber og mælk og fløde hældes over. Sættes i ovnen sammen med lammekøllen den sidste 1½ time.
Kommentarer
Send en kommentar