Lammekølle med flødekartofler


Lammekøllen ridses. Nogle kviste rosmarin og hvidløgsfed stikkes i lammekøllen  (med urtekniv laves små lommer hvor hvidløgsfed og rosmarinstilke kommes i). Køllen drysses med hvidløgssalt. 2 citroner skæres i både og lægges ved.
Steger 15 min ved 225 grader og så videre ved 160 grader til kernetemperaturen er 77 grader = well done. Det tager ialt  2- 2½ time.

Flødekartofler:
1 løg i tern
2 porrer i skiver
8 mellemstore kartofler
2½ dl piskefløde
1½ dl mælk
salt
peber

Kartoflerne skæres i tynde skiver og blandes i fad med løg og porre. Drysses med salt og peber og mælk og fløde hældes over. Sættes i ovnen sammen med lammekøllen den  sidste 1½ time.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19