Oplyst - Tara Westover


Oplyst af Tara Westover.
Fantastisk erindringsbog! Tara er født i Idaho i en stærkt troende mormon-familie med 7 børn. Da faren nærer dyb mistro til alle offentlige instanser går børnene ikke i skole, nogle har ingen dåbsattest og ingen i familien modtager lægehjælp. Faren har en skrotplads og bygger lader og børnene er medhjælpere. Moren er selvlært jordemoder og urtekyndig. På trods af den mangelfulde og ofte ikke eksisterende undervisning lykkes det alligevel en af af Taras  brødre  at komme på college og senere i en alder af 17 år modtager Tara undervisning uden for hjemmet.
Hjemmet er præget af hårdt og farligt arbejde, en voldelig bror og en undertrykkende religiøs opfattelse. Alligevel formår Tara at skildre sin opvækst med stor overbærenhed og kærlighed og mangel på sentimentalitet.
Det er en barsk historie om at frigøre sig fra sit hjem og de omkostninger det også har . Mønsterbryder trods alle odds, og Tara er i dag professor i historie på universitetet i Cambridge-
Bogen har ikke uden grund ligget på New York Times bestsellerliste i 40 måneder og har også fået Goodreads Choise Awars 2018.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19