Kartoffelklatter


De "nye" kartofler er ikke så nye mere, og de koger meget nemt ud, også selv om jeg har prøvet at koge dem mindre og lade dem stå i det varme vand. De bliver fluffy i overfladen inden de er helt gennemkogte. En sådan rest af halvt mosede kartofler blev brugt til disse kartoffelklatter.


Til klatterne bruges:

6-7 kogte, kolde kartofler
½ butternut squash
2 æg
2 spsk hakket basilikum
1 spsk hakket chili
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver. 

De kogte kartofler  og ½ butternut rives groft og tilsættes æg, finthakket basilikum og chili + krydderier. Røres godt sammen og formes til klatkager (jeg synes det er nemmest og tage en frikadellestor klat og forme til kugle i hænderne og så presse den flad), der brunes i olivenolie. Derefter kommes de i ovnen ½ time ved 220 grader.

Her er de serveret med mørbradbøffer i flødesovs. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19