Kaffedessert
Til kaffedesserten bruges:
1½ dl piskefløde
4 tsk kaffepulver
5 spsk sukker
2 blade husblas
3 dl skyr
Husblas sættes i blød i koldt vand.
Fløde, sukker og kaffepulver blandes i høj glasbeholder, som kan være i mikroovnen. Jeg bruger et sylteglas. Det kommes i mikroovnen ca. 1½ minut ved fuld effekt (800 W - til blandingen koger) - tag det ud en gang undervejs og omrør så kaffen og sukkeret opløses.
Husblas tages op og kommes i - omrøres til det er opløst. Endelig kommes skyr i og det røres til det er en ensartet masse. Hældes på glas, der dækkes med film og sættes i køleskabet 4 timer.
Ved servering pyntes med frugt eller høvlet chokolade.
Denne portion passer til 4 små glas.
Det er samme opskrift, som jeg bruger til Panna Cotta, men vaniljen er udskiftet med kaffepulver.
Kommentarer
Send en kommentar