Surdej ny opskrift
1½ dl hvedemel
1½ dl grahamsmel
3 dl vand
Det røres sammen til en flydende masse uden klumper, og stilles lunt 4 dage. Omrøres jævnligt, mindst to gange dagligt.
Efter fire dage skulle den gerne dufte syrligt og og boble på overfladen.
Tag 1 dl surdej fra og tilsæt 2 dl vand og 1 dl hvedemel og 1 dl grahamsmel. Rør det godt sammen og stil det i køleskabet. Det kan holde sig 5-7 dage. Husk at omrøre det en gang i mellem. Smid surdejen ud hvis du ikke får brugt den inden 5-7 dage og lav en ny. Hvis surdejen skal bruges allerede dagen efter, skal den ikke i køleskab, men stå lunt. Husk glasset ikke skal lukkes helt tæt, dejen skal kunne ånde. Jeg har brugt et Weck-glas med låget løst på, og så lige med en dato-seddel klistret på, så det er til at huske hvor længe den har stået.
Kommentarer
Send en kommentar