Selleri-kartoffelfad med karrysovs
1 selleri
5-6 kartofler
1 løg
2 spsk smør
karry (jeg bruger ca. 3 tsk.)
3 spsk mel
mælk
salt
10 tørrede abrikoser
1 håndfuld rosiner
Sellerien og kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Jeg bruger min Bamix Slicy). Løget skæres i tern og svitses i smørret. Karry tilsættes og steger med nogle minutter. Mel kommes i og der laves en opbagt sovs (mælk røres i lidt efter lidt til konsistensen er passende - det skal være en lidt tynd sovs). Smages til med salt.
Et ildfast fad smøres med smør og en tredjedel af kartoffel/selleri skiver kommes i. Derefter en tredjedel karrysovs og så lidt hakkede abrikoser og rosiner. Det gentages tre gange. Kartoflerne og sellerierne presses lidt sammen. Bages i ovn ved 200 grader i 45 minutter. Serveres med ris.
Kommentarer
Send en kommentar