The Secret Diary of Hendrik Groen 83 ¼ Years Old



Hendrik Groens hemmelige dagbog foregår på et plejehjem i Amsterdam, hvor Hendrik Groen bestemmer  sig for at føre dagbog for ikke at synke hen i mismod, brokkeri og inaktivitet. Dagbogen starter 1. januar 2013 og slutter, da der er gået et år.
Vi hører om en del excentriske beboere og de til tider mærkelige regler, der hersker på plejehjemmet. Hendriks ven Evert bor også på plejehjemmet, og han er god til at lave rav i den. For at live hverdagen op beslutter Hendrik at lave en klub: The Old-But-Not-Dead Club. Formålet er at arrangere ture/oplevelser. Klubben har i starten 5 medlemmer som skiftes til at stå for arrangementet, men senere kommer lidt flere til. 
Det er en historie om venskab og omsorg for hinanden, og det gradvise tab af fysiske og mentale evner. Det lyder måske trist, men det er samtidig en meget morsom og hjertevarm bog, og et godt indlæg i opfattelsen og behandlingen af ældre.
Jeg troede det var en autentisk beretning, men det er vist ikke tilfældet.
Jeg har set at den kan lånes på bibliotek.dk på dansk, og også at den er lavet til tv-serie.
Der er kommet en fortsættelse, som jeg glæder mig til at læse. Den hedder On the Bright Side - the new secret diary of Hendrik Groen 85 years old.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19