Vi, de druknede - Carsten Jensen

 


Mit eksemplar af bogen er noget slidt. Det skyldes at jeg flere gange er begyndt på romanen, men er gået i stå. Det skyldes ikke at bogen ikke er fremragende, men udelukkende at jeg har det svært med at læse om vold og krig, og her er hele 3 krige, en sadistisk lærer og voldelige forhold ombord på skibene. Alligevel synes jeg at bogen var så god at den skulle læses.
Det er en fortælling der strækker sig over 100 år og tre krige. Udgangspunktet er Marstal og historien starter i 1848, hvor søfolk fra Marstal drager i krig mod tyskerne. Blandt dem er Laurids Madsen. Han forsvinder og da sønnen Albert er gammel nok tager han ud for at finde ham. Det bliver en rejse rundt i verden under de barske forhold, der herskede på søen. Da Albert går i land i Marstal får han kontakt til enken Klare og sønnen Knud Erik. Knud Erik vil også være sømand trods moderens protester, og han sejler under 2.verdenskrig og kommer bl.a. til det nordlige Rusland.
Det er en dramatisk fortælling om fædre og sønner og om de kvinder der klarede dagligdagen og ofte mistede deres mænd til havet. Fortalt spændende og også med humor - absolut værd at læse. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19