Torsk, bagt med tomatkompot, kartofler/jordskokker, østershatte og citronsky

 


Til 2 personer:

400 g torskefilet med skind
3 tomater
2 skalotteløg
1 rødløg
persille
1 dl urtebouillon
1 dl hvidvin
1 citron
200 g østershatte
små kartofler
jordskokker
timian
salt
peber
olivenolie

Kartoflerne skrubbes og koges 5 minutter i vand tilsat salt. Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker på størrelse med kartoflerne, når de er delt i halve eller kvarte. Det vendes i olivenolie og drysses med tørret timian. Kommes i ildfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. De sidste 12-15 minutter kommes fisken ind og der skrues ned til 180 grader. Fisken skæres i portionsstykker og gnides med olivenolie og krydres med salt og peber. Bages med skindsiden opad. Skindet fjernes forsigtigt ved servering.

Tomatkompot:
Tomaterne skæres i små tern og blandes sammen med finthakket rødløg, lidt revet citronskal og hakket persille. Lidt rødløg og persille tages fra til drys på svampene.
Lidt olivenolie og citronsaft tilsættes og der smages til med salt og peber.

Østershatte:
Østershattene rives i mindre stykker og steges i smør på pande. Persille og løg vendes i og der krydres med salt og peber.

Citronsky: 
Skalotteløgene hakkes og koges med hvidvinen til den er kogt halvt ind. Bouillon tilsættes og koges også ind til det halve. 40 g smør i små tern piskes i - må ikke koge. Sovsen smages til med citronsaft, lidt citronskal og salt og peber.

Opskriften er tilpasset og ændret lidt efter en opskrift fra SkagenFood lavet af kokken Jacob Dahl Andersen.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19