Grovbrød - eksperiment
Jeg fik lyst til at prøve at lave grovbrødsopskriften igen, men denne gang uden loppefrøskaller for at se forskellen i konsistensen. Det blev også godt brød, men noget tættere i strukturen. Det var også nødvendigt at tilsætte noget mere mel, da det var for tyndtflydende.
Opskriften kom til at se nogenlunde sådan ud:
20 g gær
½ l vand
2 dl havregryn
1 dl havremel
½ dl havreklid
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
1 tsk Hermesetas DrysLet
1 tsk salt
ca. 5 -6 dl hvedemel
Gær udrøres i vandet og resten tilsættes. Røres på maskine i ca 10 minutter og kommes i form. Dejen skal være lind og kan ikke formes, men skrabes ud i formen. Hæver en times tid. Jeg brugte en silikone sandkageform, men det voksede ud af den og måtte fordeles i to sandkageforme. Bages i 45 minutter ved 200 grader luftvarme.
Kommentarer
Send en kommentar