Kaffe/cognac is

 


Da piskefløden er ekstremt billig for tiden blev det til fremstilling af 4 liter is i dag. 2 liter kaffe/cognac is og 2 liter vanille/chokolade is.

Kaffe/cognac is (2 liter):

4 æg
½ liter piskefløde
75 g sukker
korn fra ½ stang vanille
Et drys groft salt – hvad du kan have mellem to fingre
¼ dl cognac
4 æggehvider
4 tsk pulverkaffe opløst i 1-2 spsk kogende vand
Pisk alt sammen undtagen æggehviderne, som piskes stive til sidst og vendes i. Kaffen skal heller ikke tilsættes. Konsistensen skal være som en ikke for fast flødeskum. Hviderne vendes i og halvdelen fordeles i en plastikbøtte. Så tilsættes kaffen til den anden halvdel og blandes inden det kommes ovenpå cognac-laget. Fryses i fryseren og bøtterne vendes hver time indtil de er frosset for at undgå bundfældelse.
Til vanilleisen udelades kaffe og cognac og i stede tilsættes kornene fra en halv stang vanille og noget hakket mørk chokolade.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19