Grydebrød, surdej
Husk: 1 dl surdej tages fra til næste bagning. 1 dl hvedemel og 1 dl grahamsmel tilsættes + 2 dl vand lidt ad gangen. Røres klumpefrit og stilles i køleskabet - tildækket og er så klar til brug nogle dage senere. Omrøres mindst to gange hver dag.
Til grydebrødet bruges:
surdej + vand (ialt 4 dl)
5 g gær
1 tsk salt
1½ dl fuldkorns speltmel
4-5 dl hvedemel
olie
Resten af surdejen kommes i litermål og vand tilsættes til der er 4 dl i alt.
Gær, salt speltmel og hvedemel tilsættes. Det er svært at sige helt præcist hvor meget hvedemel, men dejen skal være sammenhængende, men ikke bastant.
Røres med dejkrog i røremaskine i 10 minutter. Jeg smører dejen og røreskålen med lidt olie på hænderne, så hænger dejen ikke i skålen når den har hævet. Tildækkes og stilles koldt til næste dag.
Støbejernesgryde stilles i ovnen og det hele varmes op til 250 grader. Dejen formes til rundt brød og kommes i gryden. Låg lægges på og det bages 30 minutter. Låget tages af og der skrues ned på 220 grader og brødet bages yderligere 15 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar