Fastelavnsboller - diabetesvenlige
Dej:
50 g gær
½ dl vand
2 dl skummetmælk
1 æg
2 spsk rapsolie
1 tsk salt
2 tsk Hermesetas Drys-Let
½ tsk kardemomme
½ dl mandelmel
1 dl fuldkorns hvedemel
ca 400 g hvedemel
Creme:
2 æg
2 spsk Maizena majsstivelse
4 dl skummetmælk
korn fra en stang vanille
6 - 8 tsk Hermesetas Drys-Let
Pynt:
Easis mørk pålægschokolade
Mælk og vand lunes og gæren opløses. Alt undtagen hvedemelet røres sammen, og så tilsættes hvedemelet lidt ad gangen til dejen kan æltes. Sættes tildækket til hævning i ½ time.
Alt til kagecremen blandes i gryde og koges i ca 1 minut. stilles til afkøling
Når dejen er hævet deles den i to og udrulles til to firkanter. hver firkant skæres i 9 stykker. En god teskefuld creme kommes på midten af hver af de små stykker og dejen lukkes godt sammen om cremen. Bollen stilles med lukningen nedad på bageplade. Efterhæver ½ time.
Bollerne bages ved 200 grader i ca 20 minutter. Tages ud og en lille firkant pålægschokolade kommes på hver. Herefter sættes de ca 1 minut tilbage i ovnen så chokoladen smelter. Tages ud og chokoladen glattes lidt med en teske.
Kommentarer
Send en kommentar