Boller(kylling) i karry
Kødboller:
400 g hakket kyllingekød
1 æg
3 spsk mel
1 tsk salt
1 tsk karry
½ tsk paprika
1 tsk timian
1 løg
2 gulerødder
ca 1 dl mælk
Kogevand:
1-2 l vand
1-2 bouillontern (kylling eller grøntsags)
1 laurbærblad
Sovs:
1 løg
2-3 gulerødder i små tern
olivenolie
2½ tsk karry
1 liter kogevand
1 spsk maizena
salt
Fintrevne gulerødder og løg blandes i kyllingekødet. Mel, æg og krydderier tilsættes og farsen røres lind med mælk. Formes til små boller, der koges i 15 minutter.
Løget skæres i tern og ristes i olien sammen med gulerodstern i ca 5 minutter. Karry tilsættes og svitses med nogle minutter. Jævnes med maizena udrørt i koldt vand. De kogte kødboller tilsættes og det hele koges igennem i 4-5 minutter. Smages til med salt.
Kogte ris eller speltkerner serveres til.
Kommentarer
Send en kommentar