Hveder med fuldkorn
Jeg har i årenes løb afprøvet mange forskellige opskrifter på hveder uden det store held. De har haft en tendens til at blive lidt "tunge" i det. I år fandt jeg en opskrift på diabetes.dk og de blev faktisk gode. Jeg har ændret en smule.
1 dl vand
50 g gær
1 æg
2 spsk. flydende margarine
½ tsk. salt
2 tsk Hermesetas drys let eller 1 spsk sukker
1 tsk. stødt kardemomme
250 g hvid fuldkornshvedemel (ca. 4 dl)
ca. 225 g hvedemel (ca. 3⅔ dl)
1 dl skummetmælk og 1 dl varmt vand blandes og gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser kommes i - melet til sidst. Jeg kom skiftevis 1 dl hvid fuldkornsmel og 1 dl hvedemel i, indtil dejen kunne æltes godt. Hævede lunt 30 minutter. Jeg lavede 8 boller som blev stillet ret tæt i fad beklædt med bagepapir. Så kom de i ovnen øverst (ikke tændt) og i et par riller under blev bradepanden sat. Heri kom kogende vand. De hævede så videre i dampen i 20 minutter. Bradepanden blev taget ud og hvederne penslet med lidt mælk bagt ved 200 grader i 20-30 minutter.
De afkøles og flækkes og ristes derefter på brødristeren inden servering.
Kommentarer
Send en kommentar