Gulerodssuppe
Gulerødderne er billige lige nu, men holder ikke længe - måske fordi de bliver vasket og proppet i plastikpose -, så det blev bl.a. til gulerodssuppe for at få dem brugt. Til suppen bruges:
400 g gulerødder
2 æbler
2 løg
2 fed hvidløg eller 8 stilke nye små hvidløg
2 vegetariske suppetern
8 dl vand
olivenolie
1 spsk eddike
salt
peber
Gulerødder og æbler skrælles og skæres i tern. Løg skrælles og skæres i små tern. På denne tid af året bruger jeg de friske små hvidløg jeg har i haven. Roden og toppen skæres af ( så er der 8-10 cm tilbage) og det yderste blad fjernes, og hvidløgene snittes fint. Løg og hvidløg sauteres i olie. Når de er klare tilsættes gulerod og æbler i tern sammen med vand og suppetern. Det hele koger til grøntsagerne er helt møre og så blendes suppen. Smages til med eddike, salt og peber.
Dertil fik vi grovflutes, rugdukkah og skyr rørt med et drys cayenne og et drys karry.
Grovflûtes:
4 dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1/2 tsk drys let
1 spsk olie
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
2 dl havregryn
2 dl fuldkorns hvedemel
4 dl mel
Hæver og bages ved 200 grader i 20-25 minutter.
25 g gær
1 tsk salt
1/2 tsk drys let
1 spsk olie
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
2 dl havregryn
2 dl fuldkorns hvedemel
4 dl mel
Hæver og bages ved 200 grader i 20-25 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar