Pizza med nye grønne asparges og jordskokker
![]() |
Pizzaen klar til bagning |
De grønne asparges vælter op nu så det blev til en pizza med asparges og jordskokker fra haven.
Dej til 1 pizza:
1 ¼ dl lunkent vand
8 g gær
1 tsk salt
250 g hvid hvedemel
1½ spsk olivenolie
Fyld:
½ dl tomatpassata
Gæren udrøres i det lunkne vand, blandes med resten, æltes. Hviler køligt mindst 3 timer, men kan sagtens laves dagen før. Rulles/ eller strækkes på meldrysset bord. Fyld efter behag. Bages i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Min ovn har pizzafunktion, så den bruger jeg.
Jeg lavede dejen med hvid hvedemel - det var ok, men min favorit er nok halvt alm. hvedemel og halvt fuldkornshvedemel.
Fyld:
Bunden blev smurt med tomatpassata. Herpå jordskokker i meget tynde skiver, asparges i stykker, revet gouda og nogle skiver choritzo. Drysses med oregano.
Hertil fik vi en salat af:
Fintstrimlet spidskål, friske abrikoser i skiver, pære og tørrede tranebær. Dressingen var en vinagrette med lidt dijonsennep.
Kommentarer
Send en kommentar