Pizza med nye grønne asparges og jordskokker

Pizzaen klar til bagning

De grønne asparges vælter op nu så det blev til en pizza med asparges og jordskokker fra haven.


Dej til 1 pizza:

1 ¼ dl lunkent vand
8 g gær
1 tsk salt
250 g hvid hvedemel
1½ spsk olivenolie


Fyld:
½ dl tomatpassata

5-6 jordskokker
1 lille bundt grønne asparges
1 dl revet gouda
chorizo
sorte oliven
oregano


Gæren udrøres i det lunkne vand, blandes med resten, æltes. Hviler køligt mindst 3 timer, men kan sagtens laves dagen før. Rulles/ eller strækkes på meldrysset bord. Fyld efter behag. Bages i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Min ovn har pizzafunktion, så den bruger jeg.

Jeg lavede dejen med hvid hvedemel - det var ok, men min favorit er nok halvt alm. hvedemel og halvt fuldkornshvedemel.

Fyld:

Bunden blev smurt med tomatpassata. Herpå jordskokker i meget tynde skiver, asparges i stykker, revet gouda og nogle skiver choritzo. Drysses med oregano. 


Hertil fik vi en salat af:
Fintstrimlet spidskål, friske abrikoser i skiver, pære og tørrede tranebær. Dressingen var en vinagrette med lidt dijonsennep.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19