Rasp og rugbrødsknas

 


Rasp og rugbrødsknas laves af brødrester/endeskiver. Da det er hjemmebagt brød lavet med surdej og økologisk mel er det synd at smide resterne ud. De bliver så lavet til rasp og rugbrødsknas.

Resterne skæres i tern og findeles i min bamix-minihakker og tørrer i ovnen ved 100 grader i ca ½ time. 

Rugbrødsknas smager godt på yoghurt evt blandet med müesli. Vi bruger det også som "æblekagerasp". Det bliver til den sukkerfri udgave, men smager godt f.eks. som drys på rabarbergrød og  med nogle klatter skyr i stedet for flødeskum. En lettere, sundere udgave af rabarberkage.

Vi bruger også rugbrødsdrys som drys på koldskål i stedet for kammerjunker.

Endelig bruger vi det også til rug-dukkah. Det laves på samme måde, men blandes med mandler,sesamfrø og krydderier inden det tørres i ovnen.

Rug-dukkah laves af
250 g rugbrødsrester
3 spsk hakkede mandler
1½ spsk sesamfrø
1 tsk spidskommen
¼ tsk salt

Raspen laves af hvedebrødet og det bruges mest til panering.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19