Nem sukkerfri hindbærmarmelade
Lige nu er der mange bær og mirabeller i haven, så der bliver eksperimenteret med at lave marmelade uden sukker.
2 dl hindbær
2 tsk grøn Melatin
Hindbær og melatin røres sammen og kommes 2 minutter i mikroovnen ved fuld effekt. Omrør en gang eller to mens det varmes. Kommes i et glas og opbevares i køleskabet.
Næsten samme fremgangsmåde har jeg brugt til røde mirabeller. De udstenes og får først 2 minutter i mikroovnen ved fuld effekt, så tilsættes 2 tsk grøn Melatin og de får yderligere 2 minutter. Da mirabellerne var ret syrlige rørte jeg bagefter 1 tsk Perfekt Sød i.
Brug stor glasskål til at koge begge slags marmelade, da det bruser noget op i mikroovnen.
Hvis bærrene fryses med 2 dl i posen er det nemt at tage op til en portion. Så skal de bare tø op først, enten ved at varme dem i mikroovnen eller lade dem stå i stuevarme til de er tøet.
Kommentarer
Send en kommentar