Christines vaniljelagkage

 


Creme:
1/2 l mælk
2 æg
4 spsk sukker
4 spsk mel
1 tsk vanille ekstrakt

Æg, sukker, mel og vanilleekstrakt røres sammen. Mælken gives et opkog under omrøring. Røres i æggemassen, og det hele koges et par minutter til cremen har en passende konsisiens. Stilles til afkøling

Til 2 lagkagebunde:
4 æg
150g sukker
1 tsk. vanilje ekstrakt
1,5tsk bagepulver
150g hvedemel

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
Bland de tørre ingredienser sammen og sigt det i æggesnapsen
Vend dejen godt rundt og hæld den i en smurt form
Bag kagen i ovnen ved 180 graders varme i ca. 30min
Lad kagen afkøle helt inden den skæres ud i to lagkagebunde

Frosting:
3 1/2 dl flormelis
110 g blødt smør
1 tsk vanillesukker
Saften fra 1/4 citron
3/4 dl piskefløde

Pisk smør og flormelis med en elpisker til du får en krummelignende blanding. Tilsæt vanillesukker, citronsaft og piskefløde og pisk, indtil du får en luftig flødeskumslignende glasur

Hindbærmarmelade.
Den nederset bund smøres med hindbærmarmelade og cremen kommes på. Den anden bund lægges ovenpå, og frosting smøres ud på den. Vi pyntede med lidt smarties.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19