Bagt butternut med kikærter og salsa
2 små butternut
2 spsk olivenolie
1 tsk garam masala
salt
peber
1 tsk garam masala
salt
peber
1 rødløg
2 fed hvidløg
¼ tsk cayennepeber,
300 g kogte kikærter
Salsa:
persille
1 rød peberfrugt
15 cherrytomater
Cheasy salattern
olie
eddike
persille
1 rød peberfrugt
15 cherrytomater
Cheasy salattern
olie
eddike
Butternut skrælles og deles i kvarte. Lægges på bageplade med bagepapir. Olivenolie, garam masala, salt og peber røres sammen og pensles på butternutstykkerne. De bages ved 200 grader i en halv time.
Rødløget pilles og skæres i små tern. Hvidløget pilles og hakkes fint. Hvis der bruges kikærter på dåse kan de steges med det samme, men jeg bruger de tørrede og de skal sættes i blød dagen før. Kasser iblødsætningsvandet og kog dem i nyt vand i ca 45-60 minutter til de er gennemkogte.
Kikærterne steges i lidt olie til de er blevet gyldne. Drysses med cayenne. Løg og hvidløg tilsættes og steger med til de er klaret og evt lidt brune.
Peberfrugten skæres i tern, tomaterne i kvarte, persillen hakkes groft og det vendes med lidt olivenolie og eddike. Pyntes med salattern.
Butternutten serveres med kikærterne og salsaen fordelt henover.
Smager godt til stegt kød. Vi fik et par grillpølser til, men det kan også sagtens være en ret i sig selv.
Kommentarer
Send en kommentar