Blåbærfool

 


Der var en bakke blåbær i Too Good To Go - posen fra Netto. De blev brugt til desserten blåbærfool, som er super nem og hurtig at lave. Denne version er uden sukker, og halvdelen blev til fromage til dagen efter.

300 g blåbær
1½ tsk Perfect Sød (eller 40-50 g sukker)
saft fra ½ citron
et drys vanillepulver

Det blandes sammen og en kompot koges. Jeg kom det ca. 4 minutter i mikroovnen. Afkøles inden brug

2 dl piskefløde
1 dl skyr
hakkede valnødder til  pynt. 

Fløden piskes stiv og skyr vendes i. Et par spiseskefulde blåbærkompot vendes i. Det skal bare lige vendes lidt, så der bliver fine striber i skummet. Kommes i serveringsglas og kan med fordel kommes i køleskabet ca. 1 time inden servering. Inden servering pyntes det med 1 spsk blåbærkompot og groft hakkede valnødder.

Jeg brugte halvdelen til 2 glas blåbærfool, og resten stivede jeg med 1 blad husblas.  Husblassen udblødes i koldt vand 10 minutter, tages op og smeltes sammen med 1 spsk blåbarkompot i mikroovnen (10 - 20 sekunder). Røres i blåbærfool'en og stilles i køleskabet til næste dag. Serveres også med blåbærkompot og hakkede valnødder.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19