Fennikel/pæresalat


 Endnu en god Too Good To Go pose. Denne gang med pærer og fennikel.
Det blev til en pære/fennikel salat serveret til ristet torskerogn og halve bagte kartofler. Desserten var jordbær med fløde, da der også var to bakker jordbær.

1 fennikel
2 pærer
1 lille håndfuld tranebær
1 lille håndfuld groft hakkede valnødder

dressing:
2 spsk olivenolie
1 tsk honning
1 drys salt
saft fra ½ citron
½ spsk dijonsennep

Fennikel skæres i meget tynde skiver og mindre stykker. Pærerne skrælles og skæres i små tern .Det kommes i skål sammen med tranebærrene. Dressingen piskes sammen og hældes over. Ved serveringen drysses salaten med valnødderne.

Det var nyt at prøve fennikel, men det smagte dejligt.

Torskerognen var ikke den på dåse, men den hjemmekogte der smager så meget bedre. Den friske rogn skylles forsigtigt og en eller et par stykker – (afhængig af størrelsen) pakkes i pergamentpapir og ombindes med bomuldstråd. Rognpakkerne koges i letsaltet vand tilsat dild og 2 laurbærblade. (2 tsk salt pr. liter). Koges ved svagt blus i ½- ¾ time afhængig af størrelsen. Afkøles og skæres i skiver, der ristes i smør på pande.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19