Appelsinmarmelade - sukkerfri

 


Overflod af appelsiner førte til appelsinmarmeladeeksperiment. Det blev lækkert. Det er kun en lille portion lavet på 3 appelsiner.

2 økologiske røde appelsiner
1 appelsin
1 dl vand
1 spsk grøn melatin

De økologiske appelsiner skrælles tyndt med kartoffelskræller og de tynde skræller skæres i fine strimler. (Appelsintern og skræller vejede ca 350 g)
Så pilles skrællen og resterne af skrællen af alle appelsinerne og appelsinerne skæres i små stykker. Kernerne fjernes. Skræller og appelsinstykkerne kommes i gryde med 1 dl vand og småkoger 20-30 minutter. Derefter kommes halvdelen  i bamix minihakkeren og pureres og bagefter det samme med den sidste halvdel. Puréen kommes tilbage i gryden og tilsættes 1 spsk grøn melatin og koges 2 minutter. Kommes på rene glas.

Hvis marmeladen skal være mindre bitter skal man nok nøjes med skrællen fra den ene økologiske appelsin.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19