Ajvar


 Vi smagte Ajvar første gang på en ferie i Kroatien. Med både røde pebre og aubergine i crisperen var tiden kommet til selv at fremstille det.

2 røde pebre
1 aubergine
1 rød chili
1 grøn chili
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
salt

De røde pebre halveres og frøstolen fjernes. Stilken på auberginen skæres af og auberginen halvveres. Peber og aubergine lægges på bagepapir med skindsiden opad og bages i ovn  ved 200 grader i 20-30 min til peberskindet er blevet godt sort. Peberne tages ud og dækkes med plastfolie og afkøles inden skindet flås af. Imens bliver auberginen i ovnen og udnytter eftervarmen.
Auberginekødet skrabes af. Peberkødet skæres i mindre stykker og alle ingredienser blendes sammen. Kommes i gryde og småkoges ½ time. Kommes på glas og opbevares i køleskab.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19