Kartoffel "pizza"

 


4 store kartofler
2 porer
1 gulerod
1 rød peberfrugt
3 æg
2 dl mælk
3½ dl mel
1 tsk bagepulver
olivenolie
salt
peber
ost

dressing

Riv kartoflerme groft og kom dem i en skål med koldt vand. Skvulp dem lidt rundt og lad dem stå i 20 minutter.
Snit porrerne og riv guleroden groft og svits dem i olivenolie i 2-3 minutter. Skær den røde peber i små tern og kom dem sammen med porre og gulerod og lad det simre i 10 minutter. 
Dræn kartoflerne og knug væden ud af dem.
Rør en dej af æg, mælk og mel. Tilsæt 1 tsk bagepulver og 1 spsk olivenolie, salt og peber og de svitsede grøntsager og kartoflerne. Bland det godt. Læg et ark bagepapir på en bageplade og pensl papiret med lidt olie inden blandingen fordeles på pladen.
Bages ved 180 grader i 20 minutter. Tages ud og drysses med revet ost. Bages igen til osten er smeltet og gylden.
Serveres med en dressing af f.eks:

1 spsk majonæse
1 dl skyr
hakket persille
salt og peber

eller skyr og majonæse tilsmagt med 1 fed knust hvidløg og en anelse cayennepeber og en anelse karry

og en grøn salat

Halvdelen var tilbage til næste dag (2 pers) og den blev næsten bedre, da den blev varmet på rist i ovnen og blev sprødere. Min ovn har ikke pizzafunktion, men jeg tror "pizza'en" ville blive bedre hvis man kan bruge denne funktion fra start. Stadig serveret med grøn salat, dressing og nu også med lidt varmrøget laks.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19