Perlebyg med grønne asparges og aubergine

 


1½ dl perlebyg
1 aubergine
1 bdt grønne asparges 
1 par blade iceberg
5-6 blade ramsløg
1 håndfuld groft hakkede mandler
olivenolie
ras-el-hanoud
feta
salt

Perlebyggen skylles og  koges i rigeligt vand 25-30 minutter. Efter kogning drænes vandet fra.

Auberginen skæres i tern, kommes i si og drysses med salt og står 20 minutter inden ternene steges i rigelig olivenolie til de er møre 7-8 minutter (middel varme)
Drysses med ras el hanoud og mandler og steges i yderligere nogle minutter.

Aspargsene steges i olie til de er godt brune men stadig har bid. 
Iceberg og ramsløg blandes og det hele blandes sammen undtagen asparges og feta, der bruges som pynt øverst.

Min ras el hanoud blev blandet af ½ tsk-fuld af hver af følgende krydderier:
Kanel, kardemomme, ingefær, allehånde, nellike, peber, koriander, spidskommen, cayennepeber, paprika, muskat.Til retten bruges der ca 2 tsk-fulde ras el hanoud.
Retten er kraftigt inspireret af en af Skagenfoods opskrifter.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19