Pizza med Schwarzwald-skinke og jordskokker
Da jeg havde en pakke Schwarzwald skinke, der var ved at udløbe, blev det til pizza.
Jeg bruger Rabattens dej opskrift - her halv portion til 2 personer.
½ portion ( 1 pizza):
1 ¼ dl lunkent vand
8 g gær
1 tsk salt
250 g mel
1½ spsk olivenolie
½ dl tomatpassata
5-6 jordskokker
1 dl revet gouda
1 pakke Schwarzwald -skinke (6 skiver)
1 kvist rosmarin
Gæren udrøres i det lunkne vand, blandes med resten, æltes og deles i 3 boller. Hviler køligt mindst 3 timer, men kan sagtens laves dagen før. Rulles/ eller strækkes på meldrysset bord. Fyld efter behag. Bages i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Min ovn har pizzafunktion, så den bruger jeg.
Fyld:
Bunden blev smurt med tomatpassata. Herpå revet gouda og så jordskokker i meget tynde skiver (Jeg brugte kartoffelskrælleren. Pizzaen dækkes med skinkeskiverne og drysses med lidt frisk rosmarin.
Hertil en salat af:
Iceberg, 3 æbler, 1 mandarin og en god håndfuld valnødder. Dressing: citronsaft og olivenolie
Jordskokkerne var fra haven, og det var rosmarinen også. På grund af den milde vinter har den det fint og er ikke frosset tilbage eller helt væk som det før er sket.
Der er også stadig gode æbler fra vores egen sort, og de tørrede valnødder er heller ikke sluppet op endnu.
Kommentarer
Send en kommentar