Luftigt grovbrød

 


Jeg synes tit brød bliver lidt tungt, når meget mel udskiftes med grovere mel, men nu har jeg prøvet at bruge teknikken fra valnøddebollerne med kastanjemel, og det gav et godt resultat.

15 g gær
½ l vand
½ dl loppefrøskaller

2 dl havregryn
1 dl havremel
¾ dl boghvedemel
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl græskarkerner
1 tsk Hermesetas DrysLet
1 tsk salt
ca. 3½ dl hvedemel

Gær, vand og loppefrøskaller røres sammen og står 10 minutter og derefter piskes det på røremaskine ca 10 minutter. Resten kommes i og røres med dejkrogen 5-10 minutter. Dejen skal være lidt klæg og skrabes ud i bageformen. Hæver en time og bages ved 200 grader i 40 minutter.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19