Røget torskerogn

 


Vi køber rogn i sæsonen og fryser det ned, så vi kan ryge det senere.
Rognen skylles forsigtigt og én eller et par stykker – (afhængig af størrelsen) pakkes i pergamentpapir og ombindes med bomuldstråd. Rognpakkerne koges i letsaltet vand tilsat dild. (2 tsk salt pr. liter). Koges ved svagt blus i ½ time. Afkøles og fryses i poser efter de er pakket ud.

Tages op og ryges frosset i rygeovn. I vore gamle lille rygeovn tog det ca 20-30 minutter, men i den vi har nu, der også er grill, tager det længere tid ca 50-60 minutter. Man kan på røgfarven se når den er færdig. Vi ryger den ikke så meget som dem, man kan købe færdige.

Spises på hjemmebagt rugbrød med majonæse, dild og salatblad.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19