Butternut tærte med spinat og feta


Tærtebund:

2 dl mel
1 dl fuldkornsmel
1 dl rapsolie
½ dl mælk
½ tsk salt

Tærtedejen røres sammen og bredes ud i smurt tærtefad. Prikkes med en gaffel og forbages 20 minutter ved 200 grader.
Butternutsquashen skrælles, kernerne fjernes og de skæres i små tern som vendes i lidt olivenolie. Bredes ud på en bagepapirbeklædt plade. Drysses med salt og bages i ovnen samtidigt med tærtebunden.

Lille butternut
2 spsk olivenolie

1 spsk friskhakket rosmarin
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk balsamicoeddike
100 g spinat
3 æg
150 g feta
salt
peber

Hak løg, hvidløg og rosmarin fint og lad det simre svagt på en pande i lidt olivenolie. Når løgene er klaret kommes spinaten oveni. Tilsæt salt, peber og balsamico og steg til spinaten er faldet sammen. Pisk æggene sammen og tilsæt indholdet fra panden, smuldret feta og de bagte græskartern. Kom fyldet i den forbagte tærtebund. Drys med salt og peber og bag tærten 20-30 minutter ved 200 grader.

Hertil fik vi hakket grønkål, æbler i tern  og hakkede hasselnødder vendt i en italian dressing.


En butternuttærte med kød kan ses her.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19