Mørbradcurry med butternut , blomkålsris og cashewnødder


Der er overflod af butternutsquash  og hokkaido i haven, så der  bliver eksperimenteret med diverse opskrifter for tiden. Denne opskrift er med kød, men kunne sagtens laves vegetarisk. Så vil det bare være nemmere at lave curryen i en gryde og lade det småsimre 20-30 minutter og så komme de bagte squashtern  i curryen lige inden serveringen. 

5-6 personer:

1 mørbrad
olie/becel
2 løg
4 fed hvidløg
1 chili
20 g ingefær
2 tsk garam marsala
1 tsk stødt koriander
2 tsk gurkemeje
4 spsk tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
2 håndfulde fintsnittet grønkål
50 g cashewnødder
1 butternutsquash
1 blomkål
salt

Senen fjernes på mørbraden og mørbraden skæres i tern, som brunes på pande. Lægges i slow cookeren.
Løget ternes, hvidløget og chilien hakkes fint, ingefær skrælles og hakkes fint og det hele svitses på panden til løget er klaret. Krydderierne tilsættes og svitses lidt med. Tomat, puré, kokosmælk + 2 håndfulde hakket grønkål tilsættes og det koges et par minutter inden det hældes over kødet i slow cookeren. Slow cookeren sættes på medium og står 6-7 timer.
Serveres med:
Ovnbagt butternutsquash. Squashen skrælles, kerner hules ud og den skæres i små tern, der vendes i olivenolie. Kommes på en bageplade beklædt med bagepapir, drysses med salt og bages i ovnen 20 minutter til ternene er møre og har taget lidt farve.
Serveres evt med:

Blomkålsris. Blomkålen rives groft overhældes med kogende vand og står 1 minut - sies og serveres.

Cashewnødder der er ristet på tør pande.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Karklud 20

Karklud 24

Karklud 19